Recensioner

Ingrid


Insiktsfull recension på Ormstunga förlags hemsida.
Recensenten sätter in romanen i ett historiskt och ekonomiskt sammanhang och avslutar:
"Mats Löfström visar i Ingrid vad som händer när eliten söker vinna rättsvidriga fördelar och otillbörlig makt på det politiska området." 

Jacob Sverker


I finished “Ingrid”! Tack for such an interesting book! Loved the story, and loved Ingrid Karlberg! She stood toe to toe with Sten-Erik, and other alpha males. I had to get a map out to see where IT business was done in the different areas of Sweden;loved that too! I have always loved geography! Hope all is well on the island! Tack again! BRA BOK! Encourage everyone to read “Ingrid”! It’s in Swedish and English! 

Jan Fileff - första recensionen av den engelska versionen :)

Recension av ljudboken på Storytel

"Den är bra, speciellt om man har ett intresse kring sjukvård, politiskt spel eller kvinnors drivkraft om inte annat. Det sistnämnda ska han en extra eloge för då han som man ändå gör den kvinnliga karaktären trovärdig. Jag är kanske naiv men jag tror att vi har svårt att sätta oss in i varandras innersta från båda håll, oavsett kön." - hela recension från en bokbloggare här.

"Det intressanta i boken är inte tekniken eller fifflet kring upphandlingarna, utan det är ju människorna – det andra får man på köpet." 

Niklas, Norrköping
 
"Boken är rolig, lättläst, spännande med ett bra driv rakt igenom och med en överraskande knorr på slutet." - Calle, Hässelby
"En bok skriven av en person som upplevt och är väl insatt i upphandlings-myglet. Cyniskt, med aktuella anspelningar på Karolinska, fake news , mee too, BB Sollefteå etc. Jag vet inte hur debutboken blev mottagen, men den här tror jag blir en hit. Svårt att lägga ifrån sig den. Sena nätter." 

Dan, Västerås

"I loved reading Ingrid. The pace picks up as the story reveals itself and leaves you breathless and eager to discover the ending. Well written, the underlying topic gives food for thought!
Go get the book!"

 Isabelle, Brest, Frankrike

Maktspel (inbunden "En enkel uppgradering")


Ang. den första boken om den lilla uppgraderingen :), så var jag ju tvungen att kolla årtalet flera gånger, eftersom man kunde trott att du skrivit den efter #metoo. Men du var före din tid! Klarsynt och fina kvinnoporträtt - vilket känns ovanligt av en manlig författare. Jag har ju själv hållit på några år i IT-världen, och det var stor igenkänning i Malins upplevelser av projektledning. Jag har allt gråtit många tårar i samband med projekt. Det märks att du har stor insikt i och erfarenhet av branschen. När jag nu på senare år även har lärt mig mycket om produktutveckling, gick det att koppla mycket till testmiljöer och frustrerade användare. :)  

Catharina, som sträckläst båda böckerna

Detta är den första boken jag läst som utspelar sig i en för mig så välkänd miljö - IT-världen. Nytt och spännande grepp. Men först och främst speglar den konsekvenserna av taffligt maktspel. Läs boken, den bjuder på insikter om varför det ibland går som det inte borde. 

Marie, Stockholm (från Bokus)

Denna bok ger en ny, intressant och säkert kontroversiell syn på den för många av oss ganska okända IT-världen och ger, hoppas jag, upphov till heta debatter. Den ger också fin men mörk bild av vad denna värld gör med de människor som arbetar inom den. Det är en bok som alla borde läsa och lära av.

Barbro, Sala (från Bokus)