Maktspel - en serie om människor i it-världen

Lär känna Malin, Sten-Erik, Harald, Ingrid, Aina, Petra och de andra karaktärerna och låt dig roas och oroas av berättelserna! Böckerna ges ut av mitt eget förlag Fiality och kan köpas i nätbokhandlare (till exempel Bokus och Adlibris) i Sverige eller signerade från Fialitybutiken och på Amazon. Från Saga Egmont finns digitala utgåvor som e-bok och ljudbok, som kan köpas i nätbokhandlare eller streamas hem. På Amazon finns också en engelsk översättning av Ingrid.

Böckerna hänger ihop i en serie som utspelar sig från 2012 och framåt, men de kan också utan problem läsas fristående.

Del 1: Maktspel

Finns inbunden som "En enkel uppgradering".

Malin Brink kallas till VD:n Sten-Erik Hööks kontor på it-företaget Capricorn. Hon vet inte riktigt vad hon ska förvänta sig. Hon har jobbat hårt, lagt ner hela sin själ i arbetet, men att företagets ägare skulle vilja träffa henne personligen hade hon inte väntat sig. Men Sten-Erik är imponerad av hennes insatser och tilldelar Malin rollen som projektledare för ett nytt uppdrag som företaget åtagit sig.

Till en början är Malin glad och förväntansfull, men snart börjar hon lägga märke till att saker inte riktigt är som de borde och hon dras in i en virvel av cynism, pengajakt och maktbegär.
Trasslande system, arga kunder och inget stöd från sina chefer gör att Malin mår allt sämre, och projektet börjar gå över styr ... Kämpaglöd, entusiasm, flit och vännen Helenes stöd håller henne länge över ytan. Sten-Eriks största skräck är att tappa kontrollen över tillvaron. Hans fifflande med pengar och lirkande med kvinnor gör honom sårbar.

Romanen utspelar sig mestadels i Härjeliden, en liten ort efter Norrlandskusten, men också i städer som Stockholm, New York, Mumbai och Kumla.

Del 2: Ingrid

När Ingrid Karlbergs son dör på operationsbordet är hon inte bara en sörjande mor. Hon är också en framgångsrik affärskvinna som får sitt livs största utmaning.

Om sjukhuset haft fungerande rutiner och system och använt den it-lösning hennes företag First-Aid-IT erbjuder, hade sonen fortfarande varit vid liv. Det driver Ingrid in i en kamp om att vinna en offentlig upphandling av ett nytt sjukvårdssystem – till varje pris. Men konkurrensen är hård och den politiskt styrda beslutsprocessen svår att bemästra.
 
Hon kastas in i en härva med allt från ohejdad girighet, lögner, inkompetens och fejknyheter till rena mutor och utpressning. Sonens död får inte ha varit förgäves. Ska hon lyckas?

Upphandlingen görs i den fiktiva regionen Lycke, där också Härjeliden finns. First-Aid-IT har kontor i Sundbyrg där Ingrid bor.
ante orci ut diam.

Del 3: På gång

Pandemin innebar en paus i skrivandet för mig. Uppföljaren till Ingrid är planerad någon gång kring 2025 om hälsan står mig bi. I denna tredje del följer vi utvecklingen av Region Lyckes helt revolutionerade nya sjukvårdssystem. Människorna från romanen Ingrid finns med, liksom miljöerna. Hur ska det gå för Malin och company och kommer verkligen Sten-Erik och Aina att fortsätta sin omaka relation?

Egendomliga, skrämmande händelser kommer att tima och kärlek uppstår på många häpnadsväckande sätt. Men också bottenlös ondska lurar i bakgrunden.